Naši programi
   Home   Mail 
Dip
O nama
Aktualno
Naši programi
Radionice programiranja
Informatička štafeta
Pula moj grad
Ljetne radionice
Štafeta zadatci
Galerija
Kontakt
 
 
Grad Pula

Pula-grad djece

HR Prvenstvo u programiranju

Otvoreno učilište Algebra

Zajednica tehničke kulture Pula

 

 


Informatička štafeta

 

Vrijeme održavanja: studeni

Mjesto: informatički kabinet ZTK veruda

Oblik natjecanja: ekipno natjecanje učenika osnovnih škola

ICT oblast: MS Office

Koordinatorica natjecanja: Vesna Lorencin

U novom informatičkom kabinetu Zajednice tehničke kulture u Puli, 27.11.2008., održano je međuškolsko ekipno natjecanje pod nazivom INFORMATIČKA ŠTAFETA.

Uz potporu Grada Pula i Zajednice tehničke kulture u Puli, te raznih sponzora,  natjecanje je organizirano u listopadu 2008. godine.
40 učenika pulskih osnovnih škola odmjerilo je svoje znanje u crtanju, pisanju, računanju i izradi prezentacija korištenjem računala.
Ekipu škole sačinjavali su po jedan učenik iz 5., 6., 7. i 8. razreda. Učenik 5. razreda rješavao je zadatke crtanja, učenik 6.razred rješavao je zadatke vezane za obradu teksta, učenik 7. razred zadatke vezane uz izradu prezentacija, a učenik 8. razreda zadatke proračunskih tablica. Ekipe su dobivale dodatne bodove i za brzinu rješavanja.

Prvo mjesto na natjecanju osvojila je ekipa škole Veli Vrh, a drugo su mjesto podijelile ekipe škole Šijana i Stoja. na četvrtom mjestu našla se Osnovna škola Kaštanjer.

Učenici ekipa prvog i drugog mjesta za nagradu su dobili USB memorije, a njihove škole knjige za školsku knjižnice. U sklopu natjecanja za učenike je organizirano i predavanje Astronomskog društva iz Pule kojeg je održao Damir Šegon, te zabavni program mađioničara Andree.

Ovakva vrsta natjecanja održana je prvi put s ciljem da postane tradicionalno natjecanje osnovnoškolaca.
Radionice programiranja

Vrijeme održavanja:  listopad - ožujak

Mjesto održavanja: informatički kabinet ZTK Veruda

Program: MSW LOGO, QBasic

Radionice: za početnike i napredne

Voditelji radionica: Tajana Velikanja, Damir Blašković i Aleksandra Žufić

Broj polaznika radionica: 10-15 učenika po radionici

                            

Cilj: Učiti programirati u raznim programskim jezicima.

Tijekom cijele školske godine provode se radionice rogramiranja u gramskim jezicima koji se inače koriste u školama. Na taj se način napredni učenici koji imaju potrebu i želju razvijati svoje sposobnosti u tom smjeru imaju priliku u poznatoj školskoj atmosferi učiti i usavršavati svoje znanje uz stručnu osobu.
Grupe učenika od po 10-ak učenika iz svih pulskih osnovnih škola rade zajedno, šire svoje programersko znanje, međusobno razmjenjuju iskustva, pomažu si i ujedno kvalitetno provode svoje slobodno vrijeme. U radu se mogu uključiti učenici 5., 6., 7. i 8. razreda.

 

 

 


 

© Društvo informatičara Pula