Ljetne radionice
   Home   Mail 
Dip
O nama
Aktualno
Naši programi
Radionice programiranja
Informatička štafeta
Pula moj grad
Ljetne radionice
Štafeta zadatci
Galerija
Kontakt
 
 
Grad Pula

Pula-grad djece

HR Prvenstvo u programiranju

Otvoreno učilište Algebra

Zajednica tehničke kulture Pula

 

 


Ljetne informatičke radionice 2013

I ove godine u suradnji s Odjelom za društvene djelatnosti grada Pule organiziramo ljetne informatičke radionice za učenike osnovnih škola. Više o radionicama pročitajte na plakatu i u nastavku teksta.Ljetne Informatičke_radionice_2013_plakat.pdf


Glogster je program za izradu interaktivnih plakata-postera. Na brz, jednostavan i zanimljiv način učenici će svladati tehniku izrade postera, dodati objekte poput teksta, grafika , glazbe i videa, te objaviti poster na Glog zajednici. Ovaj alat potiče mlade na kreativo učenje, razmjenu sadržaja putem interneta i i suradnju s drugim učenicima.
Animoto je web aplikacija pomoću koje možete fotografije pretvoriti u efektan video uz dodavanje teksta, crteža muzike i video isječaka te odrediti što želite naglasiti. Zatim odabrati jednu od ponuđenih pjesama i pustiti da Animoto umjesto vas napravi video. Animoto video se jednostavno dijeli putem e-maila, bloga, web stranice, YouTube-a.
Game Maker je programski alat koji razvija logičke i dizajnerske vještine kroz programiranje i izradu 2D i 3D igara. U radionici će se učenike voditi od ideje do realizacije nekoliko različitih tipova igara. Izraditi će akcijske igre kao što je Space Invaders, labirintske igre poput Pacmana, te arkadne igre kao što je Super Mario. Polaznici će naučiti osnove programiranja, proći kroz postupak stvaranja algoritma, usvojiti algoritamski način razmišljanja, te izraditi odgovarajuću dokumentaciju, a sve to kroz zabavno okruženje stvaranja igara. Stečeno znanje će moći iskoristiti kako za izradu igrica tako i vlastitih programa koji nisu igrice, te kao osnovu za daljnje bavljenje programiranjem.
GIMP je open-source programski alat za obradu i/ili manipulaciju slikama (poput PhotoShopa). Moguće ga je koristiti kao običan program za crtanje, kao program za retuširanje visoke kakvoće, kao program za promjenu formata slika, editiranje i konstrukciju slika itd. U radionici će se učenike voditi kroz upoznavanje s osnovama digitalnih slika, njihovo dorađivanje i poboljšavanje, korištenje slojeva i maski za fotomontažu, te uporabu raznih efekata, filtera i mnogih drugih alata za uređivanje slika koje nudi ovaj program.

28.05.2013.                                                                                                                  Tajana Velikanja
Ljetne informatičke radionice 2012

Dragi učenici,

naše Društvo i ove godine organizira Ljetne radionice za učenike osnovnih škola. Ukoliko želite nešto naučiti, upoznati nove prijatelje i zabaviti se PRIJAVITE SE naše VIŠEDNEVNE RADIONICE ili JEDNODNEVNE RADIONICE.

Želimo vam dobro zabavu i ugodno učenje.

Predsjednica  Tajana Velikanja i
voditeljica radionica Hatka Adrović

 14. lipnja 2012.

 


 

© Društvo informatičara Pula