Aktualno
   Home   Mail 
Dip
O nama
Aktualno
Naši programi
Radionice programiranja
Informatička štafeta
Pula moj grad
Ljetne radionice
Štafeta zadatci
Galerija
Kontakt
 
 
Grad Pula

Pula-grad djece

HR Prvenstvo u programiranju

Otvoreno učilište Algebra

Zajednica tehničke kulture Pula

 

 


IZRSTAN USPJEH MLADIH INFORMATIČARA

Na netom završenom županijskom natjecanju iz informatike koje je održano 9. veljače 2018.  u OŠ Marije i Line Umag, učenici koji sudjeluju na radionicama „Programiranje“ i „Game Factory“ Društva informatičara Pula postigli su izvrsne rezultate.

U kategoriji „Algoritmi - 1. razred srednje škole“ prvo mjesto osvojio je Andrej Todić, drugo Ivan Blašković, a treće Filipa Stanojević.

U kategoriji „Algoritmi - 8. razred osnovne škole“ prvo mjesto osvojila je Martina Licul, drugo Armin Kadrić, a treće Patrik Blašković.

U kategoriji „Algoritmi – 6. razred osnove škole“, prvo mjesto osvojila je Silvia Licul.

U kategoriji „Izrada softverskih radova – kategorija: osnovne škole“ drugo mjesto osvojili su Patrik Kovačević i Lara Pliško s radom „Tablica množenja“, treće Marko Tomašić i Sandro Banko s radom „GameOfPlanets“, dok je četvrti bio Ivan Filipović s radom „Collectors“.

Na županijsko natjecanje plasirali su se i Max Šestan, Luka Mamuzić i Matija Buršić te osvojili 7., 8. i 10. mjesto u kategoriji „Algoritmi – 5. razred osnovnih škola“.

Iako su propozicije državnog natjecanja izuzetno restriktivne, tj. poziva se samo 7-11 učenika iz pojedine dobne skupine koji imaju najviše bodova na držanom nivou, većina učenika koji su ostvarila jedno od prva tri mjesta imaju šanse biti pozvana na državno natjecanje. 

Na postignutim rezultatima čestitamo učenicima i njihovim mentorima, učiteljima Aleksandri Žufić i Damiru Blaškoviću.

Zahvaljujemo Gradu Puli i Hrvatskom savezu informatičara na financijskoj podršci u provođenju radionica te OŠ Veli Vrh Pula i OŠ Centar Pula na ustupljenom prostoru i opremi.

 

 

 

Janko Žufić, tajnik DIP-a

 
9. INFORMATIČKA ŠTAFETA - REZULTATI

9. informatička štafeta – natjecanje iz informatike za učenike osnovnih škola

Natjecanje u informatici za učenike viših razreda osnovnih škola „Informatička štafeta“ tradicionalno je, sada već deveti put, održano u Puli u organizaciji Društva informatičara Pula 27.11.2017. godine. Na ovom natjecanju sudjelovalo je devet škola sa 36 učenika iz Istarske županije. Informatička štafeta je ekipno takmičenju sa timovima kojeg čine po jedan učenik od petog do osmog razreda. Svaki član tima rješava zadatke iz svog područja, a kada završi ili ako protekne vrijeme, na njegovo mjesto dolazi drugi član tima (preuzima štafetu) koji nastavlja raditi na sljedećem zadatku. To se nastavlja dok svi članovi tima ne obave svoje zadatke. Osim točnosti riješenih zadataka, za plasman se uzima u obzir i brzina rješavanja zadataka.

Ove su godine najbolje rezultate postigli učenici OŠ Veli Vrh iz Pule (učenici: Mario Poletan, Silvia Licul, Damjan Kosanović, Martina Licul - mentorica Aleksandra Žufić). Drugo su mjesto osvojili učenici OŠ Tone Peruška (učenici: Marko Tomašić, Lucija Puljić, Marko Kozlica, Jurica Geneja - mentorica Ivana Tomišić), a treće OŠ Veruda (Emil Anđelić, Tena Maretić, Mia Bojanić, Leon Kardaš - mentor Boris Bulešić).

Osim ekipnog plasmana proglašeni su i najbolji učenici po kategorijama-razredima. Tako je najbolji učenik-učenica petih razreda bila Katarina Vuković (OŠ Vidikovac, mentorica: Ana Bačić), šestih Silvia Licul (OŠ VELI VRH, mentorica: Aleksandra Žufić), sedmih Damjan Kosanović (OŠ VELI VRH, mentorica: Aleksandra Žufić) i osmih Martina Licul (OŠ VELI VRH, mentorica: Aleksandra Žufić).

Ove je godine, kao i protekle, natjecanje u isto vrijeme održano i u Varaždinskoj županiji sa istim pravilima i zadacima.

Učenici se vole pripremiti za ovo takmičenje jer organizator (uz sponzore) osigura vrijedne nagrade za ekipe i pojedince s najboljim rezultatima. Ove su godine neke od nagrade bile micro bit računala, bluetooth zvučnici, pametni satovi, MP3 playeri s brojačem koraka i vrijedna literatura.

Društvo informatičara Pula zahvaljuje Gradu Puli, Zajednici tehničke kulture Istarske županiji, IRIMu (Institut za Razvoj i Inovativnost Mladih), Hrvatskom savezu informatičara (HSIN), Školskoj knjizi (ŠK) i OŠ VELI VRH Pula koji su podržali natjecanje.

Društvo informatičara Pula preko deset godina radi na poticanju i poboljšavanju informatičkih znanja i vještina učenika osnovnih škola kao i pripremi istih za natjecanja iz programiranja i izradi softverskih radova. Dosad je kroz programe i projekte Društva prošlo preko 1000 učenika. Sudionici priprema u organizaciji DIPa redovito postižu izvrsne rezultate na županijskoj, a nerijetko dospiju na državnu, srednjeeuropsku ili olimpijsku razinu ističu Janko Žufić, dipl. ing. elth., voditelj 9. informatičke štafete i Ivana Tomišić, mag. prim. educ., predsjednica DIPa.

Rezultate možete pogledati ovdje.

učenici i mentori nagrađeni učenici

 

 

 


 

© Društvo informatičara Pula