Aktualno
   Home   Mail 
Dip
O nama
Aktualno
Naši programi
Radionice programiranja
Informatička štafeta
Pula moj grad
Ljetne radionice
Štafeta zadatci
Galerija
Kontakt
 
 
Grad Pula

Pula-grad djece

HR Prvenstvo u programiranju

Otvoreno učilište Algebra

Zajednica tehničke kulture Pula

 

 


Ljetne jednodnevne radionice digitalnih plakata - Glogster

Glogster - digitalni plakati

 

26. i 28.06.2013. u OŠ Šijana održane su dvije jednodnevne Glogster informatičke radionice.

Na radionice se prijavilo 19 učenika osnovnih škola. Na jednostavan, brz i zanimljiv način učenici su svladali izradu online interaktivnih plakata-postera dodajući na njih grafiku, tekst, video i zvuk te ih objavili na Glog zajednici.

Vještina izrade i razmjene ovakvih interaktivnih plakata omogućuje učenicima kreativno učenje, razmjenu sadržaja putem Interneta i suradnju s drugim učenicima.

Radionice je vodila profesorica Svjetlana Prkić.

Primjeri Glogova sa radionica:

 
Kako rad na plakatima podrazumijeva ustrajnost, kreativnost i dosta uloženog vremena u osmišljavanje jedne zaokružene tematske cjeline, pogledajmo kakve plakate možemo dobiti ako im se dovoljno dugo posvetimo.
Iz OŠ Kaštanjer 2012.

 2. srpnja 2013.
Ljetne informatičke radionice

I ove godine u suradnji s Odjelom za društvene djelatnosti grada Pule organiziramo ljetne informatičke radionice za učenike osnovnih škola. Više o radionicama pročitajte na plakatu i u nastavku teksta.Ljetne Informatičke_radionice_2013_plakat.pdf


Glogster je program za izradu interaktivnih plakata-postera. Na brz, jednostavan i zanimljiv način učenici će svladati tehniku izrade postera, dodati objekte poput teksta, grafika , glazbe i videa, te objaviti poster na Glog zajednici. Ovaj alat potiče mlade na kreativo učenje, razmjenu sadržaja putem interneta i i suradnju s drugim učenicima.
Animoto je web aplikacija pomoću koje možete fotografije pretvoriti u efektan video uz dodavanje teksta, crteža muzike i video isječaka te odrediti što želite naglasiti. Zatim odabrati jednu od ponuđenih pjesama i pustiti da Animoto umjesto vas napravi video. Animoto video se jednostavno dijeli putem e-maila, bloga, web stranice, YouTube-a.
Game Maker je programski alat koji razvija logičke i dizajnerske vještine kroz programiranje i izradu 2D i 3D igara. U radionici će se učenike voditi od ideje do realizacije nekoliko različitih tipova igara. Izraditi će akcijske igre kao što je Space Invaders, labirintske igre poput Pacmana, te arkadne igre kao što je Super Mario. Polaznici će naučiti osnove programiranja, proći kroz postupak stvaranja algoritma, usvojiti algoritamski način razmišljanja, te izraditi odgovarajuću dokumentaciju, a sve to kroz zabavno okruženje stvaranja igara. Stečeno znanje će moći iskoristiti kako za izradu igrica tako i vlastitih programa koji nisu igrice, te kao osnovu za daljnje bavljenje programiranjem.
GIMP je open-source programski alat za obradu i/ili manipulaciju slikama (poput PhotoShopa). Moguće ga je koristiti kao običan program za crtanje, kao program za retuširanje visoke kakvoće, kao program za promjenu formata slika, editiranje i konstrukciju slika itd. U radionici će se učenike voditi kroz upoznavanje s osnovama digitalnih slika, njihovo dorađivanje i poboljšavanje, korištenje slojeva i maski za fotomontažu, te uporabu raznih efekata, filtera i mnogih drugih alata za uređivanje slika koje nudi ovaj program.

28.05.2013.                                                                                                                  Tajana Velikanja

 


 

© Društvo informatičara Pula