Aktualno
   Home   Mail 
Dip
O nama
Aktualno
Naši programi
Radionice programiranja
Informatička štafeta
Pula moj grad
Ljetne radionice
Štafeta zadatci
Galerija
Kontakt
 
 
Grad Pula

Pula-grad djece

HR Prvenstvo u programiranju

Otvoreno učilište Algebra

Zajednica tehničke kulture Pula

 

 


7.natjecanje Pula, moj grad

 

NATJECANJE PULA -MOJ GRAD

Dragi učenici,

Pozivamo vas da sudjelujete na natjecanju "Pula - moj grad", koje Društvo informatičara Pula organizira sedmu godinu za redom. 

Teme natjecanja je Pula – europski grad.

Kategorije natjecanja su: 

  • digitalni crtež (.jpg ili .bmp format)
  • PowerPoint prezentacija ( .ppt, .pptx ili .pps, .ppsx format) vel. do 20 MB i
    kratki film (.avi ili .wmv format) u trajanju do 3 minute
  • strip (.pdf format)
  • animacija (.gif format) vel. do 20 MB

 

Kriteriji za ocjenjivanje radova su: originalnost, cjelovitost i tehnička složenost.

Sadržaji  u radovima trebaju biti pravopisno i gramatički korektni. Za kopirane sadržaje potrebno je navesti izvore.

 

 


Obrazac za prijavu  i slanje radova se nalazi ovdje. Radove šalju mentori učenika.


 Napomena: Maksimalna dozvoljena veličina radova koji se predaju preko web stranice je 19 MB.

 

 

Rok za dostavu radova je 10. travanj 2013. godine.

 

Vaše upite u svezi natjecanja šaljite na adesu dip.pula@gmail.com


.
Voditeljica natjecanja,

Svjetlana Prkić, prof.


18. veljače 2013.

 
3. mjesto Ivana Lazarića na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi

3. mjesto Ivana Lazarića na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi


Ivan Lazarić je kao član Društva informatičara Pula osvojio 3.mjesto i brončanu medalju na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi održanoj u subotu 6.4.2013. na FER-u u Zagrebu .


Hrvatska informatička olimpijada, u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara, najprestižnije je i najznačajnije godišnje informatičko natjecanje u kojemu sudjeluju učenici svih razreda srednjih škola Republike Hrvatske u jednoj zajedničkoj kategoriji, a koje se odvija po uzoru i u skladu s pravilima svjetske i regionalnih informatičkih olimpijada.


Olimpijada je baza za odabir učenika za hrvatsku informatičku reprezentaciju.

Na Olimpijadu je pozvano 29 najuspješnijih učenika s nacionalnih natjecanja u školskoj godini 2012/2013 (Hrvatsko otvoreno natjecanje u informatici u organizaciji HSIN-a gdje je Ivan osvojio 5.mjesto u konkurenciji svih razreda srednjih škola i Državno natjecanje iz informatike/računalstva - Infokup u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta gdje je Ivan osvojio 2.mjesto u konkurenciji 2.razreda srednjih škola).

Devet najbolje plasiranih učenika sa Olimpijade steklo je pravo sudjelovanja na Izbornim pripremama, gdje će se kroz dva izborna ispita i uz bodove sa Olimpijade odrediti ukupno četiri najbolja učenika za članove hrvatske informatičke reprezentacije koji će zastupati Republiku Hrvatsku na međunarodnim informatičkim natjecanjima u 2013. godini (srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi – CEOI 2013 i međunarodnoj informatičkoj olimpijadi – IOI 2013).


Prisjetimo se da je hrvatska informatička reprezentacija prošle godine osvojila jednu zlatnu i tri srebrne medalje na međunarodnoj informatičkoj olimpijadi (IOI 2012) i po broju medalja bila je plasirana na visokom 5.mjestu ovog najznačajnijeg i najpopularnijeg informatičkog natjecanja mladih u svijetu i to u konkurenciji od 84 države. Time stečemo dojam koliko je u stvarnosti teško biti odabran u hrvatsku informatičku reprezentaciju.


Prisjetimo se da je Ivan prije dvije godine kao učenik 8.razreda OŠ Centar, Pula (mentor Damir Blašković) bio u Juniorskom timu i osvojio je srebrnu medalju na Juniorskoj Balkanskoj Informatičkoj Olimpijadi u Bistriti, Rumunjska te brončanu medalju na međunarodnom informatičkom natjecanju u Shumenu, Bugarska.


Na Hrvatsku informatičku olimpijadu ove godine godine pozvana su dva učenika iz Pule. Pored Ivana Lazarića pozvan je i Ivan Žufić, također član Društva informatičara Pula i to na temelju rezultata sa Državnog natjecanja iz informatike/računalstva – Infokup 2103. On, nažalost, nije nastupio.


Oba učenika su polaznici radionice programiranja u C++ koju vodi njihov mentor Damir Blašković i učenici su 2.razreda Gimnazije Pula.

 

8.4.2013.

 


 

© Društvo informatičara Pula