Aktualno
   Home   Mail 
Dip
O nama
Aktualno
Naši programi
Radionice programiranja
Informatička štafeta
Pula moj grad
Ljetne radionice
Štafeta zadatci
Galerija
Kontakt
 
 
Grad Pula

Pula-grad djece

HR Prvenstvo u programiranju

Otvoreno učilište Algebra

Zajednica tehničke kulture Pula

 

 


Ivan Lazarić postao član informatičke reprezentacije koja će zastupati Republiku Hrvatsku na međunarodnim natjecanjima u 2013. godini

Osvajanjem 3.mjesta i brončane medalje na Izbornim pripremama koje su održane od 7. do 10. svibnja u prostorijama Hrvatskog saveza informatičara u Zagrebu, Ivan lazarić, član Društva informatičara Pula, postao je član informatičke reprezentacije koja će zastupati Republiku Hrvatsku na međunarodnim natjecanjima u 2013. godini:
-
na 25. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi - IOI 2013 (Brisbane, Australija, od 6. do 13. srpnja) i
-
20. Srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi - CEOI 2013 (Primošten, Hrvatska, od 13. do 19. listopada).

Hrvatsku informatičku reprezentaciju čine četiri najbolja programera, učenika srednjih škola iz Republike Hrvatske, koji su poziv u reprezentaciju izborili kroz nacionalna natjecanja u školskoj godini 2012./13.:
- Hrvatsko otvoreno natjecanje u informatici (HONI) u organizaciji Hrvatskog saveza Informatičara (HSIN), gdje je Ivan osvojio 5.mjesto u konkurenciji svih razreda srednjih škola
- Državno natjecanje iz informatike/računalstva – Infokup, u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, gdje je Ivan osvojio 2.mjesto u konkurenciji 2.razreda srednjih škola
- Hrvatsku informatičku olimpijadu u organizaciji HSINa, gdje je Ivan osvojio brončanu medalju i
- Izborne pripreme.

Na Izbornim pripremama sudjelovalo je devet najbolje plasiranih učenika sa Hrvatske informatičke olimpijade, a uz Ivana Lazarića članovi reprezentacije postali su Domagoj Ćevid, učenik 4.razreda V. gimnazije Zagreb, osvajač srebrne medalje na IOI 2012,  Mislav Balunović, učenik 3.razreda Gimnazije Matija Mesić, Slavonski Brod i Mislav Bradač, učenik 3.razreda V. gimnazije Zagreb.

Hrvatska informatička reprezentacija je prošle godine osvojila jednu zlatnu i tri srebrne medalje na međunarodnoj informatičkoj olimpijadi (IOI 2012) i po broju medalja bila je plasirana na visokom 5.mjestu ovog najznačajnijeg i  najpopularnijeg informatičkog natjecanja mladih u svijetu i to u konkurenciji od 84 države.  Dva učenika koja su nas prošle godine zastupali na IOI, Marin Tomić, učenik 4.razreda V. gimnazije Zagreb, osvajač zlatne medalje i Dominik Gleich, učenik 3.razreda XV. gimnazije Zagreb (MIOC), osvajač srebrne medalje, ove godine se nisu uspjeli izboriti za reprezentaciju. Time stečemo dojam koliko je u stvarnosti teško biti odabran u hrvatsku informatičku reprezentaciju i koliko su Izborne pripreme ove godine bile zahtjevne.

Prisjetimo se da je Ivan prije dvije godine kao učenik 8.razreda OŠ Centar, Pula (mentor Damir Blašković) bio u Juniorskom timu (učenici do 16 godina starosti) i osvojio je srebrnu medalju na Juniorskoj Balkanskoj Informatičkoj Olimpijadi u Bistriti, Rumunjska te brončanu medalju na Međunarodnom informatičkom natjecanju u Shumenu, Bugarska.

Pripreme za sva natjecanja tijekom školske godine 2012./13.  održale su se kroz radionice programiranja u C++ koje je vodio Ivanov mentor Damir Blašković u sklopu Društva informatičara Pula .

Ivan Lazarić učenik je 2.razreda Gimnazije Pula.

U Puli,                                                                                                                                 Mentor:
12.05.2013.                                                                                                                          Damir Blašković
7. NATJECANJE PULA MOJ GRAD - REZULTATI

 Natjecanje  "Pula -moj grad"

 

Natjecanje Pula- moj grad  se održava 7. godinu za redom.

Tema ovogodišnjeg natjecanja je Pula –europski grad.

 

 


 


Škole koje su se uključile u natjecanje su OŠ Veli Vrh, OŠ Stoja, OŠ Kaštanjer, OŠ Tone Peruška, OŠ Veruda, OŠ Giuseppina Martinuzzi, OŠ Vidikovac, OŠ dr. Mate Demarina, OŠ Monte Zaro i OŠ Šijana.

Broj radova prijavljenih na natječaj: 279

Broj radova po kategorijama: Animacije ( 68), Prezentacije i film (62), Film (21) i Digitalni crtež (138) i Strip (11).

Kriteriji za ocjenjivanje: originalnost, cjelovitost i tehnička složenost.

Ispitno povjerenstvo: Hatka Adrović, Aleksandra Žufić , Tajana Velikanja, Ana Bačić i Roberta Wissman Nagy

Voditeljica natjecanja: Svjetlana Prkić

Popis svih nagrađenih učenika možete pogledati ovdje.

 
 

 

U kategoriji Digitalni crtež  nagrade su osvojili:

 1. Mia Petrinčić, 7. r, OŠ Stoja Pula

 2. Suzana Lovrić, 6. r, OŠ  Tone Peruška

 3. Ena Huremović, 6.r, OŠ Stoja Pula

 

     

 

      Mia Petrinčić, 7.r.

 

             Suzana Lovrić, 6.r.

 

            Ena Huremović, 6.r.

 

U kategoriji Prezentacije i film nagrade su osvojili:

  1. Andrija Žufić,7.r , OŠ Veli Vrh
  2. Andrea Lovrinčić, 8.r, OŠ Vidikovac
  3. Mario Tomašić, 7.r,  OŠ Tone Peruška

U kategoriji Animacije nagrade su osvojili:

  1. Katja Siard, 8.r, OŠ Vidikovac
  2. Mihaela Katačić, 8.r. TOŠ Giuseppina Martinuzzi
  3. Anja Kuzmić, 6.r. OŠ Stoja Pula

 

U kategoriji Stip nisu dodijeljenje nagrade već su svi učenici dobili pohvalnice.

Društvo informatičara Pula, Grad Pula, Turistička zajednica Grada Pule i Zavod za prostorno uređenje Istarske županije osigurali su vrijedne nagrade za autore najboljih radova, kao i simbolične nagrade i pohvalnice za autore top 10 radova po kategorijama.


 

03. svibnja 2013


 

 


 

© Društvo informatičara Pula