Informatička štafeta
   Home   Mail 
Dip
O nama
Aktualno
Naši programi
Radionice programiranja
Informatička štafeta
Pula moj grad
Ljetne radionice
Štafeta zadatci
Galerija
Kontakt
 
 
Grad Pula

Pula-grad djece

HR Prvenstvo u programiranju

Otvoreno učilište Algebra

Zajednica tehničke kulture Pula

 

 


Održana 6. Informatička štafeta

28.11.2013. u OŠ Veli Vrh održana je 6. Informatička štafeta – županijsko međuškolsko timsko natjecanje osnovnih škola u informatičkim vještinama. Ove godine na natjecanje se prijavilo 25 ekipa škola sa 100 natjecatelja.

Društvo informatičara Pula koje je organizator ovog sad već tradicionalnog natjecanja i ove je godine osiguralo brojne nagrade za sve natjecatelje i bogati edukativno zabavni program. Financijsku potporu ovom natjecanju već 6. godinu za redom osigurava Grad Pula, a ZTK Istarske županije i učilište Algebra pobrinuli su se za pobjedničke nagrade. Tako su članovi prvonagrađene ekipe osim ECDL multimedijalnog paketa dobili vanjske vanjske hard diskove od 500 GB, drugonagrađene ekipe slušalice s mikrofonom, a trećenagrađene USB memorije od 8 GB. Osim toga nagrađeni su bili i najbolji petaš, šestaš, sedmaš i osmaš, najbolje škole i jubilarni natjecatelji. Svih natjecatelji i njihovi mentori dobili su zahvalnice i poklon pakete Školske knjige, Profila i Alfe.

Natjecanje je otvorila predsjednica Društva informatičara Pula Tajana Velikanja, nakon čega su prisutne pozdravili dogradonačelnica Elena Puh Belci i ravnateljica škole Karmen Kranjec. Voditeljica natjecanja Vesna Lorencin natjecateljima je prezentirala upute i pravila natjecanja.

Nakon natjecanja natjecatelji su pogledali film Snježno kraljevstvo u Kinu Valli, a zatim poslušali zanimljivo predavanje Damira Šegona iz Astronomskog društva Istra. Povodom 100 godina škole Veli Vrh održana je i prezentacija o povijesti škole domaćina.

U 17:00 sati proglašeni su pobjednici natjecanja i podijeljene nagrade.

Prvo mjesto osvojio je tim škole Kaštanjer (učenici: Alex Cvek, Leona Dešić, Mateo Cader i Katarina Erak, mentorice: Svjetlana Prkić i Antonija Volf). Drugo mjesto osvojila je škola Veli Vrh (učenici: Marko Glavaš, Fran Slijepčević, Santina Di Giusto i Luka Starčević, mentorica: Aleksandra Žufić), a treće mjesto škola Stoja (učenici: Dino Dubinović, Andrea Jurcan, Anja Kuzmić i Marko Kelecija, mentorica: Tajana Velikanja). Najbolji rezultat petih razreda ostvario je Dino Dubinović iz OŠ Stoje mentorice Tajane Velikanja, najbolji rezultat šestih razreda ostvarila je Anja Milas iz OŠ Vidikovac mentorice Ane Bačić, najbolji rezultat sedmih razreda ostvarila je Paola Rumin iz OŠ Juršići mentorice Tihane Gregorić, a najbolji rezultat osmih razred Katarina Erak iz OŠ Kaštanjer mentorice Antonije Volf.

 

 

Tajana Velikanja, dipl.ing.
predsjednica DIP-a
Hodogram 6. Informatičke štafete

6. Informatička štafeta održat će se u četvrtak 28. studenoga 2013. od 08:30 do 17:30 sati u Osnovnoj školi Veli Vrh, Zahtilina 1, Pula.

08:30 Okupljanje natjecatelja i njihovih mentora

08:45 – 09:00 Zajutrak za natjecatelje i njihove mentore

09:00 Pozdrav organizatora natjecanja

09:30 – 10:50 NATJECANJE

11:10 – 11:35 Marenda za natjecatelje i njihove mentore

11:35 – 16:00 Prigodni program

10:50 – 16:00 Rad ocjenjivačkog tima

16:00 Objava privremenih rezultata natjecanja

16:00 – 17:00 Žalbeni rok

17:00 Objava konačnih rezultata natjecanja, podjela zahvalnica, diploma i nagrada učenicima, timovima i mentorima

 

                                                                           voditeljica natjecanja
                                                                           Vesna Lorencin, dipl. uč.

 


 

© Društvo informatičara Pula