Informatička štafeta
   Home   Mail 
Dip
O nama
Aktualno
Naši programi
Radionice programiranja
Informatička štafeta
Pula moj grad
Ljetne radionice
Štafeta zadatci
Galerija
Kontakt
 
 
Grad Pula

Pula-grad djece

HR Prvenstvo u programiranju

Otvoreno učilište Algebra

Zajednica tehničke kulture Pula

 

 


Održana 5. Informatička štafeta

 

27.11.2012. u OŠ Veli Vrh održana je 5. Informatička štafeta – županijsko međuškolsko ekipno natjecanje osnovnih škola u informatičkim vještinama.

Ove godine na natjecanje se prijavilo 25 ekipa škola sa 100 natjecatelja. Društvo informatičara Pula koje je organizator ovog sad već tradicionalnog natjecanja i ove je godine osiguralo brojne nagrade za sve natjecatelje, kao i bogati edukativno zabavni program.

Financijsku potporu ovom natjecanju već 5. godinu za redom osigurava Grad Pula, a ZTK Istarske županije i učilište Algebra pobrinuli su se za pobjedničke nagrade. Tako su članovi prvonagrađene ekipe osim ECDL multimedijalnog paketa dobili digitalne fotoaparate ili vanjske hard diskove, drugonagrađene ekipe slušalice s mikrofonom, a trećenagrađene USB memorije. Osim toga nagrađeni su bili i najbolji petaš, šestaš, sedmaš i osmaš.  Svih 100 natjecatelja, kao i njihovi mentori, dobili su zahvalnice, kao i poklon pakete Školske knjige, Alfe, Profila, IBEX-a d.o.o. i drugih sponzora.

 

Natjecanje je otvorila predsjednica društva informatičara Tajana Velikanja, nakon čega su prisutne pozdravili ravnateljica škole Karmen Kranjec i voditeljica Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, sport i tehničku kulturu Jasmina Lichtenberg. Zatim je voditeljica natjecanja Vesna Lorencin natjecateljima prezentirala upute i pravila natjecanja.

 

Nakon natjecanja natjecatelji su posjetili Arheološki muzej Istre, zatim Povijesni muzej, nakon čega ih je u školi dočekao mađioničar Stefano.

 

U 17:00 sati proglašeni su pobjednici natjecanja i podijeljene nagrade, gdje se natjecateljima obratio i tajnik ZTK-a Istarske županije Željko Košara.

Prvo mjesto osvojila je ekipa škole Kaštanjer (učenici: Sandro Kajtazović, Lucija Rukavina, Magdalena Mucić i Katarina Stojanović). Drugo mjesto osvojila je škola Veli Vrh (učenici: Fran Slijepčević, Santina Di Giusto, Andrea Šuran i Ena Anić), a treće mjesto škola dr. Mate Demarina (učenici: Anton Pulić, Anton Rosanda, Katja Kučiš i Daniel Lovrinov). Najbolji rezultat petih razreda ostvario je Fran Slijepčević, najbolji rezultat šestih razreda ostvarila je Santina Di Giusto, najbolji rezultat sedmih razreda Damjan Radovanović, a najbolji rezultat osmih razred Marko Lazarić.


Predsjednica DIP-a
Tajana Velikanja
Hodogram 5. informatičke štafete

5. informatička štafeta održat će se u utorak 27. studenoga 2012. od 08:30 do 17:30 sati.

08:30 Okupljanje natjecatelja i njihovih mentora

08:45 – 09:00 Zajutrak za natjecatelje i njihove mentore

09:00 Pozdrav organizatora natjecanja

09:30 – 10:50 NATJECANJE

11:10 – 11:35 Marenda za natjecatelje i njihove mentore

11:35 – 16:00 Prigodni program

10:50 – 16:00 Rad ocjenjivačkog tima

16:00 Objava privremenih rezultata natjecanja

16:00 – 17:00 Žalbeni rok

17:00 Objava konačnih rezultata natjecanja, podjela zahvalnica, diploma i nagrada učenicima, timovima i mentorima

 

                                                                           voditeljica natjecanja
                                                                           Vesna Lorencin, dipl. uč.

 

 


 

© Društvo informatičara Pula