Informatička štafeta
   Home   Mail 
Dip
O nama
Aktualno
Naši programi
Radionice programiranja
Informatička štafeta
Pula moj grad
Ljetne radionice
Štafeta zadatci
Galerija
Kontakt
 
 
Grad Pula

Pula-grad djece

HR Prvenstvo u programiranju

Otvoreno učilište Algebra

Zajednica tehničke kulture Pula

 

 


5. informatička štafeta

Društvo informatičara Pula po peti puta organizira natjecanje Informatička štafeta za učenike od petih do osmih razreda osnovne škole. Natjecanje je u prve dvije godine organizirano samo za škole s područja grada Pule, a u 2010. i 2011. godini natjecanje je organizirano za sve škole u Istarskoj županiji, što će biti ponovljeno i u ovoj godini. Natjecanje će se održati u mjesecu studenom 2012. godine u Puli. Točan termin natjecanja odredit će se nakon što završe prijave i utvrdi se broj škola koje će se natjecati. Učitelji informatike s područja Istarske županije upoznati su s ovim natjecanjem na Županijskim stručnim vijećima.

Informatička štafeta u potpunosti prati teme iz Nastavnog plana i programa za osnovnu školu na način da zadaci obuhvaćaju teme obrađene u prethodnom razredu, izuzev petih razreda kod kojih je to nemoguće pa oni imaju pokrivene teme za peti razred. Više o temama obuhvaćenim natjecanjem možete pronaći u dokumentu informaticka_stafeta_teme.pdf .

Pravila natjecanja moţete pronaći u dokumentu informaticka_stafeta_pravila.pdf .

Na ovim stranicama mogu se pronaći zadaci s prošlogodišnjih natjecanja koji mogu poslužiti kao predložak za pripreme za natjecanje.

Na natjecanju će se koristiti operacijski sustav Windows 7 i Office 2007 na hrvatskom jeziku.

Ukoliko želite sudjelovati na natjecanju molimo Vas da nam do utorka 9. listopada 2012. godine elektroničkom poštom na adresu društva dip.pula@gmail.com pošaljete ispunjenu prijavu za sudjelovanje (informaticka_stafeta_prijava_skola.xls) te na žiro račun društva uplatite kotizaciju u iznosu od 300,00 kn. Kotizaciju nisu dužne platiti škole iz grada Pule jer su za njih financije riješene preko gradskog proračuna grada Pule.

Podaci potrebni za uplatu kotizacije:
Društvo informatičara Pula, Trg kralja Tomislava 13, 52100 Pula
MB: 219053
OIB: 19273188073
broj žiro računa: 2360000-1101945930 Zagrebačka banka
opis plaćanja: kotizacija za 5. informatičku štafetu
poziv na broj: upišite matični broj Vaše škole

Za sva dodatna pitanja obratite se na e-mail dip.pula@gmail.com .

Zahvaljujemo se na suradnji!

Pula, 19. rujna 2012.

voditeljica natjecanja:
Vesna Lorencin, dipl. uč.
vesna.lorencin@gmail.com
Održana 4. Informatička štafeta

24. studenoga 2011. u Osnovnoj školi Veli Vrh održana je 4. Informatička štafeta. Na natjecanju je sudjelovalo 27 škola, što je ukupno 108 učenika.

Natjecanje je organiziralo Društvo informatičara Pula uz potporu Grada Pule, Grada Poreča, Kina Valli, Puljanke d.d. i Osnovne škole Veli Vrh.

Natjecatelje su pozdravili i obratili im se: ravnateljica Osnovne škole Veli Vrh Karmen Kranjec, tajnik ZTK-a Pula Anton Pletikos, pročelnik Odjela za društvene djelatnosti Grada Pule Erik Lukšić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije Patricia Smoljan koja je učenicima uručila vrijedne nagrade.

Tri prvoplasirane škole i najbolji učenici nagrađeni su informatičkim poklonima. Poklone su osigurali Upravni odjel za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije i učilište Algebra.

Prvo je mjesto osvojila Osnovna škola Poreč iz Poreča. Tim škole sačinjavali su: Adrian Brajković (5.razred), Petar Leko (6.razred), Erik Vaš (7.razred) i Damir Čupić (8.razred). Njihove su mentorice učiteljice Tatjana Popović i Vedrana Mažar.

Drugo mjesto osvojila je Osnovna škola Centar iz Pule. Pod vodstvom mentora Damira Blaškovića u timu škole bili su: Antonia Kujavec (5.razred), Ivan Lukić (6.razred), Marko Lazarić (7.razred) i Valentina Märzluft (8.razred).

Treće mjesto osvojila je Osnovna škola Šijana iz Pule. U timu su bili: Sarah Klešin (5.razred), Bernard Milotić (6.razred), Ana Sever (7.razred) i Lucia Berc (8.razred) s mentoricom Vesnom Lorencin.

Najuspješniji učenik 5.razreda bio je Adrian Brajković iz Osnovne škole Poreč, najuspješnija učenica 6. razreda bila je Katarina Erak iz Osnovne škole Kaštanjer iz Pule, najuspješnija učenica 7.razreda bila je Nera Bazina iz Osnovne škole Marije i Line iz Umaga, a najuspješnija učenica 8.razreda bila je Valentina Mӓrzluft iz Osnovne škole Centar, Pula.

 

Rezultati natjecanja:

4is_rezultati_skole

4is_rezultati_ucenici

 

                           

Zadaci s natjecanja:

4_is_zadaci

datoteke_uz_zadatke

  

Zahvaljujemo se svima koji su nam pomogli da realiziramo ovo natjecanje i nadamo se da ćemo imati njihovu potporu i sljedećih godina.

Čestitamo pobjednicima, svim natjecateljima i njihovim mentorima!

voditeljica natjecanja:

Vesna Lorencin, dipl. uč.

 


 

© Društvo informatičara Pula